Stichting FAPADAG in actie voor de gevolgen van CORONA in Kenia

De Stichting FAPADAG (Facilitation and Participation of Disadvantaged Groups) is een kleine organisatie, die ondersteuning geeft aan projecten die streven naar participatie van kansarme groepen in de samenleving, in het bijzonder personen met een beperking. De nadruk ligt op dit moment op twee community projecten in Kenia, die door de CORONA crisis zwaar in de problemen zijn gekomen.

Sinds 2007 werkt FAPADAG samen aan de ontwikkeling van twee Community Centra, één in de sloppenwijk Kibera bij Nairobi en één op het platteland bij Kangundo, in Kenia. In maart 2019 is een nieuw gebouw van vier verdiepingen (mede met financiële hulp van de Wilde Ganzen) in Kibera voltooid. Thans wordt er primair onderwijs gegeven, groente verbouwd, sieraden en zeep gemaakt, pluimvee gehouden, en zijn er mogelijkheden gecreëerd voor het leren van computers-skills,”solar cooking“ en naaivaardigheden. Dagelijks krijgen ruim 350 kwetsbare kinderen eten en onderwijs en leren kwetsbare jongeren levens/ beroepsvaardigheden. Het centrum is geheel onafhankelijk.

Echter door de totale lock-down die al meer dan 10 weken duurt hebben vele mensen in Kibera van de ene dag op de andere geen werk meer en moesten ook alle scholen dicht en zijn leraren op onbetaald verlof gestuurd. Jemmimah, het hoofd van het Community Centrum heeft aangegeven dat er in de slums meer mensen sterven door de honger dan door het Corona virus.

Met het andere centrum in Kangundo bestaat sinds 2011 een samenwerkingsverband. Het dorp wordt getroffen door armoede, hiv en aids van tienermeisjes, die middels prostitutie op zoek gaan naar geld. Het centrum maakte gebruik van een gehuurd gebouw dat vlak voor de kerstvakantie is gesloten vanwege slechte hygiënische omstandigheden. In 2020 wil FAPADAG een onderwijs centrum tot stand brengen, waar een toekomst voor jong en oud kan worden gecreëerd en waar 200 kwetsbare kinderen weer dagelijks een maaltijd kunnen krijgen.

FAPADAG heeft samen met het Community Centrum Kibera een noodplan opgesteld om 400 families te helpen(het plan wordt ook door de Wilde Ganzen www.wildeganzen.nlondersteund) met voedsel en hygiënische maatregelen. Een tweede plan is opgesteld voor de bouw van een nieuw Community Centrum in Kangundo (dit plan wordt ook door de Wilde Ganzen ondersteund).

De nood is erg hoog en iedere financiële bijdrage is bijzonder welkom!

Meer info: www.fapadag.com


Geplaatst op zaterdag 6 juni 2020 om 11:25

€ 75,00

2 donaties

Doel: € 25000,00 - 0 % behaaldDelen op social media

Top donaties
Anoniem
€ 50,00


10:29 - 11-06-2020
Anoniem
€ 25,00


11:42 - 06-06-2020

Laatste donaties